Hinni Aarninsalo – toimitussihteeri

Hinni Aarninsalo – toimitussihteeri

Hinni Aarninsalo on jatko-opiskelija School of Oriental and African Studies –yliopistossa, jossa hän on aiemmin suorittanut tutkinnot kansainvälisestä politiikasta sekä media- ja kulttuurintutkimuksesta. Hinnin väitöskirja käsittelee homoseksuaalisuuden vastaisen diskurssin politisoitumista Itä-Afrikassa. Aiemmin Hinni on työskennellyt toimittajana. Hänen kiinnostuksen kohteensa liittyvät Afrikan kansainväliseen politiikkaan, länsimaiden hegemoniaa vastustavaan retoriikkaan sekä kehityskysymyksiin.
Sanna Raita-aho – toimitusihteeri

Sanna Raita-aho – toimitusihteeri

Sanna Raita-aho on toimittaja, joka on työskennellyt Ylen toimittajana Turkissa ja uutistoimittajana Suomen Tietotoimistossa. Parhaillaan hän työskentelee ilmastoviestinnän sunnittelijana Suomen Lähetysseurassa. Hän valmistelee myös pro gradu-tutkielmaansa rauhan- ja konfliktintutkimuksen maisteriohjelmassa Tampereen yliopistossa. Raita-aho on myös opiskellut Lähi-idän tutkimusta ja raportoinut alueelta eri suomalaismedioille, ja suorittanut korkeakouluharjoittelun Suomen suurlähetystössä Turkissa. – Lue Sannan kirjoittamat jutut.
Lauri Tainio – toimittaja

Lauri Tainio – toimittaja

Lauri Tainio on erikoistunut Turkkiin ja sen naapurustoon. Lauri on valmistunut Keski-Aasian tutkimuksen maisteriksi (Helsingin yliopisto ja Boğaziçi University, Istanbul). Lauri työskentelee parhaillaan sisäministeriön hallinnonalalla ja on aikaisemmin toiminut mm. akatemiassa, ulkoasiainhallinnossa ja kansainvälisten järjestöjen tehtävissä Suomessa, Turkissa, Kosovossa ja Georgiassa. – Lue Laurin kirjoittamat jutut.
Johannes Jauhiainen – toimittaja

Johannes Jauhiainen – toimittaja

Johannes Jauhiainen on Helsingin Yliopistolta valmistunut valtiotieteiden maisteri ja freelance toimittaja. Gradussaan hän tarkastelin Tunisian demokratisoitumisprosessia. Työkokemusta hänellä on ulkoministeriön Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan yksiköstä, Suomen Ranskan instituutista, Kirkon Ulkomaanavun ihmisoikeustarkkailijana Israel-Palestiinassa sekä väkivaltaista radikalisoitumista ennaltaehkäisevästä järjestötoiminnasta Jordaniassa. – Lue Johanneksen kirjoittamat jutut.

Heta Hassinen – toimittaja

Heta Hassinen – toimittaja

Heta Hassinen on kansainvälisistä suhteista ja politiikasta kiinnostunut toimittaja, joka työskentelee Suomen Tietotoimistossa. Hän on valmistunut Tampereen yliopistosta yhteiskuntatieteiden maisteriksi ja viettänyt aikaa Kiinassa vaihto-opiskelijana ja suurlähetystöharjoittelijana.
Jenna Vehviläinen – toimittaja

Jenna Vehviläinen – toimittaja

Jenna Vehviläinen on vapaa toimittaja ja viestinnän ammattilainen, jota kiinnostaa erityisesti kaikki se, mikä tapahtuu Etelä-Euroopassa, Välimerellä ja Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Hän työskentelee Yle Uutisten avustajana Italiassa ja on aiemmin tehnyt järjestöviestinnän töitä muun muassa Ugandassa ja Namibiassa. Jenna viimeistelee rauhan- ja konfliktintutkimuksen maisterintutkintoa Tampereen yliopistossa ja on opiskellut journalismia, viestintää sekä maailmanpolitiikkaa myös Helsingissä, Firenzessä ja Brysselissä. – Kotisivut – Lue Jennan kirjoittamat jutut.
Katariina Mustasilta – kirjoittaja

Katariina Mustasilta – kirjoittaja

Katariina Mustasilta on väitöskirjatutkija Essexin yliopiston politiikan tutkimuksen laitoksella. Hän tutkii maiden sisäisiin aseellisiin ja aseettomiin konflikteihin sekä rauhan mahdollisuuksiin vaikuttavia tekijöitä. Katariina on aiemmin työskennellyt muun muassa Uppsalan yliopistossa ja ulkoasiainministeriössä. Hänellä on maisterintutkinto Uppsalan yliopiston rauhan- ja konfliktintutkimuksen laitokselta ja kandidaatintutkinto kansainvälisestä politiikasta Tampereen yliopistosta. – Lue Katariinan kirjoittamat jutut.
Milja Rämö – kirjoittaja

Milja Rämö – kirjoittaja

Milja Rämö on toimittaja ja viimeistelee kehitysmaatutkimuksen graduaan Helsingin yliopistossa. Opinnoissaan Milja on keskittynyt Turkkiin ja turkin kieleen. Viime aikoina Miljan kiinnostus on siirtynyt konflikteihin, joissa häntä kiinnostaa erityisesti Turkin ja kurdien välinen pattitilanne. Hän on kartoittanut ymmärrystä konfliktikteista toimiessaan ihmisoikeustarkkailijana Länsirannalla. Milja on työskennellyt muun muassa STT:llä, Suomen Lähi-idän instituutissa Beirutissa, Iltalehdessä ja Suomen Kuvalehdessä. Lisäksi häneltä löytyy kokemusta järjestökentältä ja media-alalta Turkista ja Suomesta sekä kansainvälisiä opintoja Istanbulista ja Intiasta. – Lue Miljan kirjoittamat jutut.
Eva Nilsson – kirjoittaja

Eva Nilsson – kirjoittaja

Eva Nilsson on väitöskirjatutkija Hankenilla. Hän on tehnyt maisteriopintonsa Maailmanpolitiikasta Helsingin yliopistossa ja Afrikan politiikasta School of Oriental and African Studies -yliopistossa Lontoossa. Hän tutkii monikansallisia yrityksiä valtion kaltaisina toimijoina Tansaniassa. Nilsson on aiemmin työskennellyt muun muassa asiantuntijana Kepa ry:ssä Suomessa ja Tansaniassa sekä EU-vaikuttajana Brysselissä ja on yksi kirjojen Afrika på bordet (Empati, 2012) ja Suomen somalit (Into, 2015) kirjoittajista. – Lue Evan kirjoittamat jutut.
Anna-Maria Tammi – kirjoittaja

Anna-Maria Tammi – kirjoittaja

Anna-Maria Tammi on humanitaaristen kriisien ja kehityspolitiikan asiantuntija. Hän on työskennellyt asiantuntijana Maailmanpankilla ja EU:n ulkosuhdehallinnossa sekä tutkijana Lääkärit ilman rajoja -järjestössä. Hänella on maisterin tutkinto humanitaaristen kriisien politiikasta ja kehitysmaatutkimuksesta London School of Economicsista. Anna-Maria asuu ja työskentelee Washingtonissa. – Lue Anna-Marian kirjoittamat jutut.
Elena Sipola – kirjoittaja

Elena Sipola – kirjoittaja

Elena Sipola suorittaa ihmisoikeuksien ja diplomatian maisteriopintoja Sciences Po:ssa Pariisissa. Aiemmin hän on opiskellut Jordanian yliopistossa sekä suorittanut maailmanpolitiikan kandidaatin tutkinnon Helsingin yliopistosta. Lähi-idän politiikkaan erikoistunut Sipola on työskennellyt ulkoasiainministeriössä sekä YK:n poliittisessa missiossa Libanonissa. Sipolaa kiinnostavat etenkin uskonnon, lain ja politiikan risteymäkohdat, sukupuolittunut väkivalta sekä kansainvälisen oikeuden mahdollisuudet. – Lue Elenan kirjoittamat jutut.
Maria Ristimäki – kirjoittaja

Maria Ristimäki – kirjoittaja

Maria Ristimäki työskentelee konfliktinratkaisujärjestö CMI:llä naiset, rauha ja turvallisuus -tematiikan yksikössä. Marialla on kansainvälisen turvallisuuden maisterintutkinto Sciences Po:n yliopistosta Pariisista, jossa hän erikoistui rauhan- ja konfliktintutkimukseen sekä Afrikan politiikkaan. Hän on aikaisemmin työskennellyt mm. kehitysyhteistyökysymysten parissa Malawissa sekä International Crisis Groupin Länsi-Afrikka -projektissa Senegalissa, jossa hän keskittyi etenkin Boko Haramiin ja Tšadjärven kriisiin. – Lue Marian kirjoittamat jutut.
Jannika Melkko – kirjoittaja

Jannika Melkko – kirjoittaja

Jannika Melkko on journalistiikan ja mediatutkimuksen maisteriopiskelija Tampereen yliopistosta. Hän kirjoittaa parhaillaan gradua siitä, miten Kongon demokraattista tasavaltaa ja yleistäen Saharan eteläpuolista Afrikkaa käsitellään suomalaismedioissa. Jannika on yksi ilmastonmuutosta käsittelevän, palkitun Hyvän sään aikana -tietokirjan kirjoittajista ja samannimisen verkkojulkaisun perustajista. Lisäksi hän toimii Nordic Press Association Finlandin varapuheenjohtajana. – Lue Jannikan kirjoittamat jutut.
Elli-Alina Hiilamo – kirjoittaja

Elli-Alina Hiilamo – kirjoittaja

Elli-Alina Hiilamo on kehityskysymyksistä, taloudesta ja politiikasta kiinnostunut toimittaja. Hän on kehityksen- ja konfliktintutkimuksen maisteri Lontoon School of Oriental and African Studies -yliopistosta. Elli-Alina on myös opiskellut viestintää Helsingin yliopistossa ja kansainvälistä politiikkaa Hongkongin yliopistossa. Hän on työskennellyt mm. Helsingin Sanomissa, MTV Uutisissa, Suomen Pakolaisavulla Ugandassa ja UNFPA:lla Kööpenhaminassa. – Lue Elli-Alinan kirjoittamat jutut.
Annmarie Kiiskinen – kirjoittaja

Annmarie Kiiskinen – kirjoittaja

Annmarie on pohjoiskarjalalainen, Kairossa asuva Lähi-idän tutkimuksen maisteri. Viimeisen vuoden hän on viettänyt Kairon ja Siinain välillä, tutkien beduiinien nais-identiteetin muutosta perinteisen beduiinikulttuurin sekä modernien muutosten risteyskohdassa. Sukupuolen- ja vähemmistötutkimuksen lisäksi Annmarie on kiinnostunut Välimeren sosiopoliittisesta ja taloudellisesta myllerryksestä sekä identiteettikysymyksistä. Egyptin lisäksi hän seuraa mm. Kreikkaa, Sudania sekä Libyaa. Nykyään hän opettaa sosiaalitieteitä Kairossa. – Lue Annmarien kirjoittamat jutut.
Aaro Rytkönen – kirjoittaja

Aaro Rytkönen – kirjoittaja

Aaro Rytkönen on uskonnot ja konfliktit -tematiikkaan erikoistunut asiantuntija, ja työskentelee tällä hetkellä Omanin sulttaanikunnassa Al Amana -keskuksen toiminnanjohtajana. Al Amana -keskus toimii yhteistyössä Suomen Lähetysseuran kanssa. Aiemmin hän on toiminut mm. Kirkon Ulkomaanavun vaikuttamistyön johtajana sekä Uskonnollisten ja perinteisten johtajien rauhanvälitysverkoston sihteeristön päällikkönä tukien rauhanprosesseja mm. Keski-Afrikan tasavallassa, Somaliassa ja Mosambikissa. Aaro on valmistunut teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta. – Lue Aaron kirjoittamat jutut.
Hae
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt