Hinni Aarninsalo – toimitussihteeri

Hinni Aarninsalo – toimitussihteeri

Hinni Aarninsalo on jatko-opiskelija School of Oriental and African Studies –yliopistossa, jossa hän on aiemmin suorittanut tutkinnot kansainvälisestä politiikasta sekä media- ja kulttuurintutkimuksesta. Hinnin väitöskirja käsittelee homoseksuaalisuuden vastaisen diskurssin politisoitumista Itä-Afrikassa. Aiemmin Hinni on työskennellyt toimittajana. Hänen kiinnostuksen kohteensa liittyvät Afrikan kansainväliseen politiikkaan, länsimaiden hegemoniaa vastustavaan retoriikkaan sekä kehityskysymyksiin.

Sanna Raita-aho – toimitusihteeri

Sanna Raita-aho – toimitusihteeri

Sanna Raita-aho on rauhan- ja konfliktintutkimuksen maisteriopiskelija Tampereen yliopistosta. Hän työskentelee parhaillaan Ylen avustajana Turkissa. Ennen tätä hän on työskennellyt muun muassa toimittajana STT:llä ja harjoittelussa Suomen suurlähetystössä Ankarassa. Hän on opiskellut myös Lähi-idän tutkimusta. – Lue Sannan kirjoittamat jutut.

Lauri Tainio – toimittaja

Lauri Tainio – toimittaja

Lauri Tainio on erikoistunut Turkkiin ja sen naapurustoon. Lauri on valmistunut Keski-Aasian tutkimuksen maisteriksi (Helsingin yliopisto ja Boğaziçi University, Istanbul). Lauri työskentelee parhaillaan sisäministeriön hallinnonalalla ja on aikaisemmin toiminut mm. akatemiassa, ulkoasiainhallinnossa ja kansainvälisten järjestöjen tehtävissä Suomessa, Turkissa, Kosovossa ja Georgiassa. – Lue Laurin kirjoittamat jutut.
Johannes Jauhiainen – toimittaja

Johannes Jauhiainen – toimittaja

Johannes Jauhiainen on politiikan tutkimuksen maisteriopiskelija Helsingin yliopistossa ja freelancer-kirjoittaja. Hänen kirjoituksiaan on julkaistu muun muassa Ny Tidissä, Kansan Uutisissa, Maailman Kuvalehdessä ja Hufvudstadsbladetissa. Työkokemusta hänellä on ulkoministeriön Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan yksiköstä, Suomen Ranskan instituutista, Kirkon Ulkomaanavun ihmisoikeustarkkailijana Israel-Palestiinassa sekä väkivaltaista radikalisoitumista ennaltaehkäisevästä järjestötoiminnasta Jordaniassa. – Lue Johanneksen kirjoittamat jutut.
Heta Hassinen – toimittaja

Heta Hassinen – toimittaja

Heta Hassinen on kansainvälisistä suhteista ja politiikasta kiinnostunut toimittaja, joka työskentelee tällä hetkellä Suomen Tietotoimistossa. Hän on valmistunut Tampereen yliopistosta yhteiskuntatieteiden maisteriksi ja muun muasssa viettänyt aikaa Kiinassa vaihto-opiskelijana ja suurlähetystöharjoittelijana.

Mirjami Ylinen – kielenhuoltaja

Mirjami Ylinen – kielenhuoltaja

Mirjami Ylinen on politiikasta ja median kielenkäytöstä kiinnostunut kieliammattilainen, joka tekee freelance-töitä Yleisradiossa. Hän suomentaa Ylen englannin- ja espanjankielistä ohjelmistoa ja toimii lisäksi uutistekstittäjänä. Aiemmin Mirjami on opettanut vieraita kieliä lukiossa ja tehnyt kääntäjäharjoittelut Suomen Akatemiassa ja Euroopan parlamentin suomen käännösyksikössä Luxemburgissa.
Matti Marjamäki – kielenhuoltaja

Matti Marjamäki – kielenhuoltaja

Matti Marjamäki on journalisti, vajaat neljäkymmentä vuotta erilaisia toimittajan, kirjoittajan ja julkaisijan töitä tehnyt. Olen tehnyt myös kehitysyhteistyötä (neljä vuotta YK:ssa, tiedottamista, journalismia ja julkaisemista sielläkin). Koulutukseltani olen maantieteilijä Turun yliopistosta. Ulkopolitistissa olen yksi kielenhuoltajista.
Katariina Mustasilta – kirjoittaja

Katariina Mustasilta – kirjoittaja

Katariina Mustasilta on väitöskirjatutkija Essexin yliopiston politiikan tutkimuksen laitoksella. Hän tutkii maiden sisäisiin aseellisiin ja aseettomiin konflikteihin sekä rauhan mahdollisuuksiin vaikuttavia tekijöitä. Katariina on aiemmin työskennellyt muun muassa Uppsalan yliopistossa ja ulkoasiainministeriössä. Hänellä on maisterintutkinto Uppsalan yliopiston rauhan- ja konfliktintutkimuksen laitokselta ja kandidaatintutkinto kansainvälisestä politiikasta Tampereen yliopistosta. – Lue Katariinan kirjoittamat jutut.
Milja Rämö – kirjoittaja

Milja Rämö – kirjoittaja

Milja Rämö on kehitysmaatutkimuksen maisteriopiskelija Helsingin yliopistosta, joka on opinnoissaan keskittynyt Turkkiin ja turkin kieleen. Nyt kiinnostus on siirtymässä kohti kurdikysymyksiä ja konflikteja. Milja on työskennellyt Suomen Lähi-idän instituutissa Beirutissa, Iltalehdessä ja Suomen Kuvalehdessä. Lisäksi häneltä löytyy kokemusta järjestökentältä ja media-alalta Turkista ja Suomesta sekä kansainvälisiä opintoja Istanbulista ja Intiasta. – Lue Miljan kirjoittamat jutut.
Antti Tarvainen – kirjoittaja

Antti Tarvainen – kirjoittaja

Antti Tarvainen on kiinnostunut globalisoituvan talouden ja poliittisen hallinnan suhteesta. Antti työskentelee Demos Effectillä yksityisen sektorin yhteiskunnallisen roolin kehittämisen parissa ja viimeistelee kehitysmaatutkimuksen gradua yrittäjyyden kasvavasta kulttuurisesta roolista globaalissa hallinnassa. Aiemmin Antti on työskennellyt perustamassaan ajatushautomo Avanto Helsingissä. – Lue Antin kirjoittamat jutut.

Eva Nilsson – kirjoittaja

Eva Nilsson – kirjoittaja

Eva Nilsson on väitöskirjatutkija Hankenilla. Hän on tehnyt maisteriopintonsa Maailmanpolitiikasta Helsingin yliopistossa ja Afrikan politiikasta School of Oriental and African Studies -yliopistossa Lontoossa. Hän tutkii monikansallisia yrityksiä valtion kaltaisina toimijoina Tansaniassa. Nilsson on aiemmin työskennellyt muun muassa asiantuntijana Kepa ry:ssä Suomessa ja Tansaniassa sekä EU-vaikuttajana Brysselissä ja on yksi kirjojen Afrika på bordet (Empati, 2012) ja Suomen somalit (Into, 2015) kirjoittajista. – Lue Evan kirjoittamat jutut.
Anna-Maria Tammi – kirjoittaja

Anna-Maria Tammi – kirjoittaja

Anna-Maria Tammi on humanitaaristen kriisien ja kehityspolitiikan asiantuntija. Hän on työskennellyt asiantuntijana Maailmanpankilla ja EU:n ulkosuhdehallinnossa sekä tutkijana Lääkärit ilman rajoja -järjestössä. Hänella on maisterin tutkinto humanitaaristen kriisien politiikasta ja kehitysmaatutkimuksesta London School of Economicsista. Anna-Maria asuu ja työskentelee Washingtonissa. – Lue Anna-Marian kirjoittamat jutut.
Juho Takkunen – kirjoittaja

Juho Takkunen – kirjoittaja

Juho Takkunen on jyväskyläläinen, Helsingissä asuva Ylen ulkomaantoimittaja ja yhteiskuntatieteiden maisteri rauhan- ja konfliktintutkimuksesta Tampereen yliopistosta. Hän teki gradunsa Burundin poliittisesta kriisistä ja seuraa konflikteja ja politiikkaa ranskankielisessä Afrikassa. Toinen kiinnostuksen kohde on turvallisuus- ja puolustuspolitiikka. Maantieteellisinä alueina hän seuraa erityisesti Kongo-DRC:tä, Ruandaa, Burundia ja ranskankielistä Länsi-Afrikkaa. – Lue Juhon kirjoittamat jutut.

Elena Sipola – kirjoittaja

Elena Sipola – kirjoittaja

Elena Sipola suorittaa ihmisoikeuksien ja diplomatian maisteriopintoja Sciences Po:ssa Pariisissa. Aiemmin hän on opiskellut Jordanian yliopistossa sekä suorittanut maailmanpolitiikan kandidaatin tutkinnon Helsingin yliopistosta. Lähi-idän politiikkaan erikoistunut Sipola on työskennellyt ulkoasiainministeriössä sekä YK:n poliittisessa missiossa Libanonissa. Sipolaa kiinnostavat etenkin uskonnon, lain ja politiikan risteymäkohdat, sukupuolittunut väkivalta sekä kansainvälisen oikeuden mahdollisuudet. – Lue Elenan kirjoittamat jutut.
Maria Ristimäki – kirjoittaja

Maria Ristimäki – kirjoittaja

Marialla on kansainvälisen turvallisuuden maisterintutkinto Sciences Po:n yliopistosta Pariisista, ja hän on erikoistunut rauhan- ja konfliktintutkimukseen Saharan eteläpuoleisessa Afrikassa. Hän on työskennellyt mm. kehitysyhteistyökysymysten parissa Malawissa sekä International Crisis Groupin Länsi-Afrikka -projektissa Senegalissa, jossa hän keskittyi etenkin Boko Haramiin ja Tšadjärven kriisiin. – Lue Marian kirjoittamat jutut.

Hae
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type