Alex Pitkänen – toimitussihteeri

Alex Pitkänen – toimitussihteeri

Alex Pitkänen on maailmanpolitiikan tutkimuksen maisteriopiskelija Helsingin yliopistossa. Hänen tutkimusintresseihin lukeutuvat muun muassa kansainvälisen politiikan teoriat, poliittinen väkivalta ja filosofiset näkökulmat sodan tutkimukseen. Aiemmin Alex on työskennellyt avustavana tutkijana Maanpuolustuskorkeakoulussa ja valtio-opin valmennuskurssiopettajana. – Lue Alexin kirjoittamat jutut.
Teemu Toivola – toimittaja

Teemu Toivola – toimittaja

Teemu on valmistunut terrorismin torjunnan maisteriohjelmasta Israelista ja päättää Tampereen yliopistossa tiedotusopin maisteriopintojaan. Edelliset kymmenen vuotta Teemu on työskennellyt muun muassa talous- ja ulkomaantoimittajana sekä lehdissä että sähköisissä viestimissä. Lisäksi Teemu on ollut suurlähetystöharjoittelijana Sambiassa ja Israelissa. Teemu on kiinnostunut terrorismista ja tiedustelusta. – Lue Teemun kirjoittamat jutut.
Sanna Veikkola – toimittaja

Sanna Veikkola – toimittaja

Sanna Veikkola on konflikteista ja terrorismista kiinnostunut kansainvälisen turvallisuustutkimuksen maisterin University College London -yliopistosta. Tällä hetkellä hän työskentelee turvallisuus- ja puolustusteknologisten kysymysten parissa IBM:llä ja valmistelee kansainvälisen politiikan gradua Tampereen yliopistoon. Aiemmin Sanna on työskennellyt riskianalyytikkona lontoolaisessa riskienhallintafirmassa sekä ulkoministeriön ja puolustusvoimien palveluksessa. – Lue Sannan kirjoittamat jutut.
Anna Saraste – toimittaja

Anna Saraste – toimittaja

Anna Saraste on Berliinissä asuva vapaa toimittaja. Anna on työskennellyt aiemmin Ylelle ja tehnyt vapaaehtoistyötä nuorten toimittajien eurooppalaisissa verkostoissa. Toimittajana hän on erikoistunut eurooppalaiseen turvallisuuspolitiikkaan ja sananvapauskysymyksiin. The Ulkopolistille hän raportoi muun muassa tiedusteluun liittyvistä aiheista. – Lue Annan kirjoittamat jutut.
Anni Moilanen – kielenhuoltaja

Anni Moilanen – kielenhuoltaja

Anni Moilanen on kieli- ja kirjallisuusammattilainen, joka työskentelee kustannustoimittajana. Helsingin yliopistosta valmistunut filosofian maisteri on suorittanut osan tutkinnostaan Etelä-Afrikassa Stellenboschin yliopistossa, ja Anni onkin kiinnostunut muun muassa postkolonialistisesta kirjallisuudentutkimuksesta sekä Saharan eteläpuolisen Afrikan maiden kulttuurisen itsenäisyyden haasteista. Anni on osa The Ulkopolitistin kielenhuoltotiimiä.

Henna Leskelä – kielenhuoltaja

Henna Leskelä – kielenhuoltaja

Henna Leskelä on yksi The Ulkopolitistin kielenhuoltajista. Leipätöikseen hän huoltaa suomen kieltä Ruotsissa. Hän on valmistunut pohjoismaisten kielten maisteriksi Tampereen yliopistosta ja täydentää nyt suomen kielen ja viestinnän opintojaan Helsingin yliopistossa. Aiemmin Henna on ollut Kotimaisten kielten keskuksessa tekemässä Kielitoimiston ohjepankki -tietokantaa, jota hän suosittelee lämpimästi kaikille työkseen kirjoittaville.

Iiris Saarelainen – kirjoittaja

Iiris Saarelainen – kirjoittaja

Iiris Saarelainen on valtiotieteiden kandidaatti, joka suoritti pitkän sivuaineen Lähi-idän tutkimuksesta ja arabiasta sekä lisäksi sotastrategian sivuaineopinnot Maanpuolustuskorkeakoulussa. Iiris on työskennellyt Helsingin yliopiston arabian kielen ja islamin tutkimuksen IHANE-projektin tutkimusavustajana ja määräaikaisena virkamiehenä puolustusvoimilla. Hänen intressinsä keskittyvät Lähi-idän politiikkaan, Euroopan sisäiseen terrorismiin, hybridi- ja informaatiosodankäyntiin sekä Ranskan rooliin Euroopan turvallisuustoimijana. – Lue Iiriksen kirjoittamat jutut.
Olli Saarinen – kirjoittaja

Olli Saarinen – kirjoittaja

Olli Saarinen on sotatieteiden kandidaatti, joka palvelee tällä hetkellä Lapin lennostossa. Maanpuolustuskorkeakoulussa hänen pääaineenaan on ollut strategia, jonka opintoja hän jatkaa 2020 sotatieteiden maisterikurssilla. Saarisen kiinnostuksen kohteita ovat yhdysvaltalainen sotilasstrategia, suurvaltasuhteet, sotateoreetikot ja länsimainen ilmasotataito. – Lue Ollin kirjoittamat jutut.
Juha Saarinen – kirjoittaja

Juha Saarinen – kirjoittaja

Juha Saarinen on jihadismiin sekä Lähi-idän turvallisuuspolitiikkaan erikoistunut jatko-opiskelija King’s College Londonissa. Hän työskentelee tällä hetkellä myös Finnish Middle East Consulting Groupissa, ja hän on aiemmin toiminut tutkimustehtävissä muun muassa Helsingin yliopistossa sekä Maanpuolustuskorkeakoulussa. Hänellä on maisterin tutkinnot Lähi-idän ja Keski-Aasian turvallisuuspolitiikasta St. Andrewsin yliopistosta sekä kansainvälisestä politiikasta London School of Economicsista. – Lue Juhan kirjoittamat jutut.
Otso Iho – kirjoittaja

Otso Iho – kirjoittaja

Otso Iho on maailmanlaajuiseen poliittiseen väkivaltaan ja terrorismiin erikoistunut analyytikko Jane’s Terrorism and Insurgency Centre (JTIC)-tutkimuslaitoksella. Hän on suorittanut terrorismiin keskittyvän sotatieteiden maisterin tutkinnon King’s College London -yliopistossa sekä kandidaatin tutkinnon Itä-Euroopan ja Venäjän historiasta University College London -yliopistossa. Otso on työskennellyt johtavissa poliittisen riskin konsultointiyrityksissä Lontoossa vuodesta 2012 ja julkaissut lukuisia artikkeleita terrorismista ja poliittisista riskeistä Euroopassa ja Aasiassa. – Lue Otson kirjoittamat jutut.
Christopher Rowley – kirjoittaja

Christopher Rowley – kirjoittaja

Christopher Rowley on tuore konfliktintutkimuksen maisteri King’s College Londonista. Hän on suorittanut kanditutkinnon London School of Economicsissa sekä opiskellut filosofiaa Helsingin yliopistossa. Aiemmin Christopher on työskennellyt tutkimusapulaisena Aleksanteri-instituutissa ja maailmanpolitiikan valmennuskurssiopettajana. – Lue Christopherin kirjoittamat jutut.
Hae
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type