Anni Moilanen – kielenhuoltovastaava

Anni Moilanen – kielenhuoltovastaava

Anni Moilanen on kieli- ja kirjallisuusammattilainen, joka työskentelee asiaproosan ja kaunokirjallisuuden kustannustoimittajana. Helsingin yliopistosta valmistunut filosofian maisteri on suorittanut osan tutkinnostaan Etelä-Afrikassa Stellenboschin yliopistossa. Hänen kielenhuoltoperiaatteensa on, että pilkun paikka on tarpeellista osoittaa mutta purismiin on tässäkään asiassa turha sortua.
Henna Leskelä – kielenhuoltovastaava

Henna Leskelä – kielenhuoltovastaava

Henna Leskelä on kielen asiantuntija, joka työskentelee tieteellisen aikakauslehden toimitussihteerinä. Hän on valmistunut pohjoismaisten kielten maisteriksi Tampereen yliopistosta ja täydentää nyt suomen kielen ja viestinnän opintojaan Helsingin yliopistossa. Aiemmin Henna on huoltanut suomen kieltä Ruotsissa ja ollut Kotimaisten kielten keskuksessa tekemässä Kielitoimiston ohjepankki -tietokantaa, jota hän suosittelee lämpimästi kaikille työkseen kirjoittaville. – Lue Hennan kirjoittamat jutut.
 Elina Saarilahti

Elina Saarilahti

Kielenhuoltajana toimiva Elina on venäjän kääntämisestä valmistunut filosofian maisteri, joka työskentelee sosiaalisen median viestinnän ja markkinoinnin parissa. Elina on opiskellut Espanjassa ja Venäjällä ja suorittanut sivuaineita mm. espanjalaisesta filologiasta ja Aleksanteri-instituutin Venäjän ja itäisen Euroopan tutkimuksen maisteriohjelmasta. Viimeisen vuoden aikana Elina on mm. työharjoitellut kansalaisjärjestössä Pietarissa, YK:n alueellisessa tiedotuskeskuksessa Brysselissä sekä toiminut vapaaehtoisena kansalaisjärjestössä ja pakolaisleirillä Makedoniassa.

Matti Marjamäki

Matti Marjamäki

Matti Marjamäki on journalisti, vajaat neljäkymmentä vuotta erilaisia toimittajan, kirjoittajan ja julkaisijan töitä tehnyt. Olen tehnyt myös kehitysyhteistyötä (neljä vuotta YK:ssa, tiedottamista, journalismia ja julkaisemista sielläkin). Koulutukseltani olen maantieteilijä Turun yliopistosta. Ulkopolitistissa olen yksi kielenhuoltajista.

Vilja Kamppila

Vilja Kamppila

Vilja on valtiotieteilijä, joka työskentelee Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksessa asunnottomuuden vähentämiseksi. Aiemmin Vilja on työskennellyt tutkimus- ja kulttuurialalla muun muassa Suomen Lontoon instituutissa ja Helsingin yliopistossa. Viljalla on maisterintutkinto Helsingin yliopistosta, jossa hän opiskeli yhteiskuntapolitiikkaa ja kaupunkitutkimusta. Vilja on opiskellut lisäksi Kööpenhaminan ja Zagrebin yliopistoissa.
Suvi Asikainen

Suvi Asikainen

Suvi Asikainen on kansainvälisen viestinnän ammattilainen, joka innostuu hyvistä tarinoista, kielen kiemuroista ja kansainvälisen politiikan kysymyksistä.
Eeva Iljukova

Eeva Iljukova

Kielenhuoltajana toimiva Eeva Iljukova on valmistunut filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta pääaineenaan venäjän kääntäminen ja tulkkaus. Osan tutkinnostaan hän on suorittanut Pietarin valtionyliopistossa. Työ ja opinnot ovat vieneet useammaksi vuodeksi Venäjälle ja Lähi-itään. Eeva suorittaa ulkoministeriön päätyönsä ohella toista maisterin tutkintoaan politiikasta ja viestinnästä.
Hae
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt