Anna Saraste – toimitussihteeri

Anna Saraste – toimitussihteeri

Anna Saraste on Berliinissä asuva vapaa toimittaja. Anna on työskentelee Ylen Saksan-avustajana ja on tehnyt vapaaehtoistyötä nuorten toimittajien eurooppalaisissa verkostoissa. Toimittajana hän on erikoistunut eurooppapolitiikkaan ja sananvapauskysymyksiin. The Ulkopolistille hän on raportoinut muun muassa tiedusteluun liittyvistä aiheista. – Lue Annan kirjoittamat jutut.
Tomas Wallenius – kirjoittaja

Tomas Wallenius – kirjoittaja

Tomas Wallenius on jatko-opiskelija Oxfordin yliopistossa. Hän on kiinnostunut kansainvälisten suhteiden teoriasta ja globaalista kansainvälisestä historiasta (erityisesti kansainvälisen oikeuden ja diplomatian). Hänellä on tutkinnot valtio-opista Helsingistä ja kansainvälisistä suhteista Oxfordista. – Lue Tomaksen kirjoittamat jutut.
Johannes Lehtinen – toimittaja

Johannes Lehtinen – toimittaja

Johannes Lehtinen on väitöskirjatutkija Tampereen yliopistossa. Hän on kiinnostunut Euroopan integraatiosta, demokratian kehityksestä EU:ssa ja kansainvälisestä asekaupasta. Johanneksella on maisterintutkinto kansainvälisestä politiikasta Tampereen yliopistosta. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa SaferGlobe -ajatushautomossa, Ulkopoliittisessa instituutissa ja Tampereen rauhan- ja konfliktintutkimuskeskuksessa TAPRIssa. – Lue Johanneksen kirjoittamat jutut.
Janne Soisalon-Soininen – toimittaja

Janne Soisalon-Soininen – toimittaja

Janne Soisalon-Soininen on helsinkiläinen toimittaja ja valtiotieteen maisteri. Gradussaan Janne on käsitellyt EU:n taloudellisten ja sosiaalisten tavoitteiden yhteensovittamisen problematiikkaa ja poliittiseen ongelmanasetteluun liittyvää vallankäyttöä. Hänellä on työkokemusta muun muassa Taloussanomista ja Suomen YK-edustustosta New Yorkista. Tällä hetkellä Janne työskentelee Kauppalehdessä. – Lue Jannen kirjoittamat jutut.
Salla Matilainen – toimittaja

Salla Matilainen – toimittaja

Salla Matilainen työskentelee viestintäkonsulttina ja on erityisen kiinnostunut globaaleista ilmiöistä, yhteiskunnallisesta muutoksesta ja vaikuttavasta viestinnästä. Salla on toiminut urallaan viestinnän ja vaikuttamisen tehtävissä kehitysyhteistyöjärjestöissä, alue- ja ulkoasiainhallinnossa sekä UNFPA:lla ja asunut Washingtonissa, Kööpenhaminassa, Sydneyssä ja Hararessa.
Santtu Lehtinen – toimittaja

Santtu Lehtinen – toimittaja

Santtu Lehtinen työskentelee tutkijana VTT:llä. Santtu on keskittynyt Eurooppaa sivuaviin aiheisiin, joihin hän paneutunut opinnoissaan Wienin yliopistossa sekä Freie Universität Berliinissä. Työkokemusta hänellä löytyy Sitrasta, puolustusministeriöstä, Suomen Akatemiasta, Euroopan komissiosta ja ulkoministeriöstä. – Lue Santun kirjoittamat jutut.
Ilona Lahdelma – kirjoittaja

Ilona Lahdelma – kirjoittaja

Ilona Lahdelma on väitöskirjatutkija Oxfordin yliopiston politiikan tutkimuksen laitoksella. Ilonalla on edeltäviä opintoja historiasta, kansainvälisestä politiikasta ja Eurooppa-opinnoista Tampereen yliopistosta, Pariisin Sciences Posta sekä École des Hautes Études en Sciences Socialesista. Ennen väitöskirjaopintojaan Ilona toimi opettajana ja tutkijana Budapestissa. Ilona on erityisen kiinnostunut eurooppalaisesta äärioikeistosta ja nationalistisista liikkeistä, minkä lisäksi hän on erikoistunut myös Euroopan unioniin. – Lue Ilonan kirjoittamat jutut.
Mitjo Vaulasvirta – kirjoittaja

Mitjo Vaulasvirta – kirjoittaja

Mitjo Vaulasvirta on jatko-opiskelija Oxfordin yliopistossa. Väitöskirjassaan hän tutkii muistin politiikkaa ja menneisyyden hallintaa siirtymävaiheen yhteiskunnissa. Mitjo on suorittanut kandidaatintutkinnon Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa ja valmistunut maisteriksi Oxfordin yliopistosta. – Lue Mitjon kirjoittamat jutut.
Vesa Ahoniemi – kirjoittaja

Vesa Ahoniemi – kirjoittaja

Vesa Ahoniemi on markkina-analyytikko, joka keskittyy työssään erityisesti hiilen, maakaasun, päästöoikeuksien ja raakaöljyn hintakehitykseen ja fundamentaaleihin. Hän on kiinnostunut kaikista energiaan ja sen tulevaisuuteen liittyvistä kysymyksistä ja suhtautuu skeptisesti näitä koskeviin yleisiin totuuksiin. Vesa on opiskellut Oxfordin ja Edinburghin yliopistoissa sekä työskennellyt Suomen lisäksi Lontoossa. – Lue Vesan kirjoittamat jutut.
Tommi Eskola – kirjoittaja

Tommi Eskola – kirjoittaja

Tommi Eskola on kansainvälistä politiikkaa opiskellut yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta. Hän on erikoistunut Puolan politiikkaan sekä laajemmin itäisen Keski-Euroopan ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan. Pro gradu -tutkielmassaan hän käsitteli Puolan ulkopoliittisen statuksen kehittymistä Euroopan unionissa. Tampereen yliopiston lisäksi Tommi on suorittanut opintoja Varsovan yliopistossa sekä Maanpuolustuskorkeakoulussa. – Lue Tommin kirjoittamat jutut.
Miina Kaarkoski – kirjoittaja

Miina Kaarkoski – kirjoittaja

Miina Kaarkoski on poliittisen lähihistorian tutkijatohtori Jyväskylän yliopistossa. Hän väitteli filosofian tohtoriksi vuonna 2016 väitöskirjalla, joka käsitteli Saksan ydinenergiapolitiikan vaiheita. Espoossa asuva Kaarkoski on työskennellyt erilaisissa tutkimushankkeissa, joissa hän on analysoinut energia-, ympäristö- ja ilmastopoliittiseen päätöksentekoon, Euroopan integraatioon ja turvallisuustematiikkaan liittyviä kysymyksiä nykyhetkessä ja lähimenneisyydessä. Häntä kiinnostaa erityisesti poliittiseen päätöksentekoon vaikuttamaan pyrkivien tahojen välisten jännitteiden ja intressien analysointi. – Lue Miinan kirjoittamat jutut.
Anni Mäkeläinen – kirjoittaja

Anni Mäkeläinen – kirjoittaja

Anni Mäkeläinen työskentelee EU:n Etyj-valtuuskunnassa Wienissä ja kirjoittaa The Ulkopolitistiin Venäjään ja itäiseen Eurooppaan liittyvistä aiheista. Taustaltaan hän on valtiotieteiden maisteri. Aiemmin Anni on työskennellyt muun muassa tutkimustehtävissä, Euroopan parlamentissa sekä Ulkoasiainministeriön palveluksessa Pietarissa ja Helsingissä. Häntä kiinnostavia teemoja ovat nationalismi, historiapolitiikka, kansainvälinen oikeus sekä venäläisen median toiminta. – Lue Annin kirjoittamat jutut.
Antti Viktor Rauhala – kirjoittaja

Antti Viktor Rauhala – kirjoittaja

Antti Viktor Rauhala on Itä-Eurooppaan ja etenkin Venäjän ulkopolitiikan kiemuroihin hurahtanut maisteriopiskelija Oxfordin yliopistossa. Venäjällä vietetyn vaihtovuoden lisäksi Antti on kartuttanut aluetuntemustaan Kyiv Post-sanomalehden ja Suomen Moskovan suurlähetystön harjoittelijana. – Lue Antin kirjoittamat jutut.
Otto Ilveskero – kirjoittaja

Otto Ilveskero – kirjoittaja

Otto Ilveskero on London School of Economics and Political Science –yliopistossa EU-politiikasta valmistunut valtiotieteiden maisteri. Hän työskentelee parhaillaan Euroopan unionin oikeudellisen yhteistyön viraston Eurojustin viestintäosastolla, mitä ennen hän toimi harjoittelijana Euroopan parlamentissa sekä Iso-Britannian parlamentin alahuoneella. Lisäksi hänellä on tutkinto kansainvälisistä suhteista Kentin yliopistosta Canterburysta. – Lue Oton kirjoittamat jutut.
Jenna Vehviläinen – kirjoittaja

Jenna Vehviläinen – kirjoittaja

Jenna Vehviläinen on vapaa toimittaja ja viestinnän ammattilainen, jota kiinnostaa erityisesti kaikki se, mikä tapahtuu Etelä-Euroopassa, Välimerellä ja Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Hän työskentelee Yle Uutisten avustajana Italiassa ja on aiemmin tehnyt järjestöviestinnän töitä muun muassa Ugandassa ja Namibiassa. Jenna viimeistelee rauhan- ja konfliktintutkimuksen maisterintutkintoa Tampereen yliopistossa ja on opiskellut journalismia, viestintää sekä maailmanpolitiikkaa myös Helsingissä, Firenzessä ja Brysselissä. – Kotisivut – Lue Jennan kirjoittamat jutut.
Karoliina Rajala – kirjoittaja

Karoliina Rajala – kirjoittaja

Karoliina Rajala on Eurooppanuorten Tähdistö-verkkolehden päätoimittaja. Hän on opiskellut kauppatieteitä Turun kauppakorkeakoulussa ja Euroopan unionin lisäksi erikoistunut alueellisesti Venäjään sekä Keski-Aasiaan. Karoliina on työskennellyt tutkimusavustajana puolustusministeriössä, minkä lisäksi hänelle on kertynyt kokemusta muun muassa kahdesta ulkoministeriön edustustosta, valtiovarainministeriöstä sekä ajatushautomo Carnegie Europelta Brysselistä. Tällä hetkellä hän vaikuttaa ETYJ-akatemialla Kirgisiassa. – Lue Karoliinan kirjoittamat jutut.
Hae
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt